HR++ IsolatieParel

Productbeschrijving

De Isolatieparels zijn kleine pareltjes van Polystyreen. Het is een isolatiemateriaal van petrochemische oorsprong. Het is waterafstotend en het kan in beperkte hoeveelheid een bepaalde last dragen. Met de pareltjes wordt er gelijktijdig een lijm op waterbasis in de spouw geblazen die er na uitharding voor zorgt dat er een “isolatieplaat” wordt gevormd in de spouw waardoor de isolatie vormvast verankerd blijft gedurende de verdere levensloop van het isolatiemateriaal.

Eigenschappen

Lambdawaarde: 0,034 W/mK
Euro brandklasse: E

Toepasbaarheid

Isolatieparels worden gebruikt bij spouwmuren waar andere isolatiematerialen minder geschikt zijn. Het aanbrengen van het materiaal vereist een bijzondere uitrusting, waardoor de verwerking enkel uitgevoerd kan worden door gespecialiseerde aannemingsbedrijven.
Dit gebeurt snel, proper en efficiënt, want de werkzaamheden nemen vaak niet meer dan één dag in beslag voor ca. 160 m2. Door een endoscopisch onderzoek wordt bepaald of uw spouw geschikt is voor de verwerking. Indien deze geschikt is, worden vulgaten geboord aan de hand van een vastgesteld boorpatroon. Voor aanvang van de isolatiewerken wordt eerst de dosering van de lijm gecontroleerd waarna de spouw uiteindelijk gevuld wordt met isolatieparels. Daarna worden de vulgaten afgedicht met een bijpassende voegmortel.

De voordelen

  • Een hoge besparing op het energieverbruik met als resultaat een lagere energiefactuur.
  • Een goede investering, aangezien de Isolatieparel een duurzaam product is dat gedurende de hele levensduur van de woning of het gebouw dezelfde constante prestatie blijft leveren.
  • De Isolatieparel zorgt voor thermisch comfort in uw woning, muren voelen niet meer koud aan en er heerst een homogene temperatuurverdeling in de binnenruimtes.
  • Het is milieuvriendelijk, want het zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.
  • De Isolatieparel voorkomt vocht in de woning, muffe lucht, stankoverlast en gezondheidsklachten.