Top 3 bespaartips
Bespaartips?
  • Sluimerverbuik
  • Drogen was
  • Spaarlampen
 
Download hier de bespaartips!
 

voordelen isoleren

Comfort

Uw huiselijk comfort begint bij isolatie. Het na-isoleren van van vloer, gevels en dak zorgt ervoor dat de temperatuur van de deze onderdelen enkele graden warmer wordt. Koude voeten, tocht en vocht behoren in een goed geïsoleerde woning tot het verleden. Een ander bijkomend voordeel is dat isolatie buitengeluiden absobeert. Zo wordt uw woning niet alleen warmer maar ook stiller. Het gevolg? Stijging van het (woon) comfort.

Gezondheid

Vocht in wanden van de woning vormen een risico voor de gezondheid van bewoners. Het gevolg is het ontstaan van schimmels en huisstofmijten.  Het zijn deze beestjes die allergische stoffen (allergenen) verspreiden. Is de woning niet geisoleerd, dan bestaat de kans dat de warme binnenlucht gaat condenseren. Het gevolg?  Vochtige wanden. Dit zelfde effect onstaat ook wanneer een koud glas wijn wordt ingeschonken. Aan de buitenzijde zijn dan direct de druppeltjes zichtbaar. Met isolatie worden de wanden warmer. Dit positieve effect voorkomt dat de warme lucht in de woning gaat condenseren. Voorkomt u vocht in de wanden dan is er geen voedingbodem meer voor huismijd en Schimmels.

Besparing

Isoleren levert u heel wat op. De afgelopen 10 jaar steeg de energieprijs jaarlijks gemiddeld met 10%. Door toenemende vraag, verdere groei van de wereldbevolking en steeds groter wordende schaarste aan de aanbodzijde zal de energieprijs in de toekomst blijven stijgen. Dit betekend dat isoleren u meer geld oplevert dan de rente op de bank. Een dubbel voordeel dus. Met isoleren bespaart u direct.

De investering die u doet met isolatie verhoogd de woningwaarde. Een geisoleerde woning levert bij verkoop meer op dan een ongeisoleerd. Volgens bureau waarde bepaling onroerende zaken is dit onderzocht. Zeker met de stijgende energielasten in de toekomst zal de woningwaarde alleen maar toenemen. Nog een extra voordeel dus.

Milieu

Ons leefmilieu is de voedingsbodem van ons bestaan. Zorgvuldig hiermee omgaan is van levensbelang. Door te investeren in energiebesparing levert u een zeer belangrijke bijdrage voor ons leefmilieu. Niet allen nu maar ook onze toekomstige generatie kan hiervan profiteren.